Hopi bon!! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Aniek Stegeman - WaarBenJij.nu Hopi bon!! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Aniek Stegeman - WaarBenJij.nu

Hopi bon!!

Door: Aniek

Blijf op de hoogte en volg Aniek

12 Februari 2007 | Nederland, Amsterdam

daar was ik weer.. best veel te vertellen geloof ik. Eens ff kijken dinsdag was ik weer naar stage geweest, weer heel leuk. Mijn stagebegeleidster loopt wel 10 x uit de klas weg.. (schijnt normaal te zijn) dus op een gegeven moment ben ik maar een spelletje gaan doen. ik zie ik zie wat jij niet ziet. Heeeel simpel, maar het was een feest voor ze. En dan gingen de kinderen die nederlands spraken het vertalen voor de kinderen die geen nederlands konden. Heel grappig! Smiddags weer naar het strand en 's avonds pizzadag. Alle pizza's voor 10 gulden. Was wel lekker..

Nou woensdag en donderdag weer stage. Donderdag was mijn stagebegeleidster te laat en ik zat daar maar in de klas. Ik denk wat zal ik is ga doen. Stond er op het bord dat ze een proefwerkgeschiedenis hadden. En tot mijn verbazing probeerden de kinderen zo goed mogelijk uit te leggen hoe dat ging. En zo begon ik maar met dat proefwerk. Toen mijn stagebegeleidster terug kwam was het helemaal stil in de klas en dat vond ze wel heel bijzonder. Dat had ze nog niet eerder gehad met een nederlandse stagiaire. Dus daar ben ik best wel trots op ;) Maar verder was het weer helemaal leuk. We gingen nog met zo'n oranje ouderwetse schoolbus naar de gym toe! Heel grappig.

Vrijdag ben ik wel een beetje geschrokken. Op een gegeven moment was ik weer alleen met de klas. De kinderen waren rustig aan het werk en ik liep wat rond om soms te helpen. Met gebarentaal ;) En op een gegeven moment loopt er een jongen langs het lokaal en roept wat in het papiaments/spaans. Ik snap er nix van. En ineens begint een jongen uit mijn klas achter hem aan te remmen, haalt zijn riem uit zijn broek en wil er mee gaan slaan!! Ik schrik me rot. Het is gelukkig mis. Ik heb hem gelijk naar de directeur gestuurd. Het was een spaanstalig jongetje maar hij begreep gelukkig was ik bedoelde. Pff.. best heftig. Dan is het toch wel heel lastig dat je de kinderen niet verstaat.

Maargoed.. me stagebegeleidster is in ieder geval harstikke leuk en laat me al van alles doen!

Vrijdagavond hadden we een feest georganiseerd door wereldstage. We gingen met de bus naar een strand. (k weet niet eens meer waar) en daar was een groot feest. Heel gezellig allemaal!

Zaterdag weer naar het strand gegaan. Alleen heb ik me denk ik niet goed genoeg ingesmeerd. Ik was echt helemaal verbrand. Had er zo'n last van. 's avonds zijn we nog even uit eten geweest maar daarna ben ik niet meer weg geweest. Ik was er gewoon misselijk van geworden. De volgende ochtend was me oog ook een beetje dik, maar gelukkig trekt het nu weer een beetje weg. Vandaag nog maar even een beetje rustig aan doen.

Het carnaval is ook zo'n beetje begonnen. Dat is hier heel bijzonder. Er worden leningen voor gedaan en verschillende bedrijven sponsoren mensen. Gister was de kindercarnaval optocht. Heel leuk om te zien. Check de foto's. Ik was daar samen met Laura en wij zaten mooi aan de kant van de weg. En er zat een antiliaanse man naast ons die ons van alles erover vertelde. Zo vertelde hij ons ook dat als we wat curacaos eten wilden proberen we geitenvlees moesten eten. Dus hebben we dat gekocht. Opzich smaakte het wel, maar ik vond het niet super lekker. Wel leuk om een keer geprobeerd te hebben. En 's avond rond 5 uur waren we weer op het strand te bekennen. De happy hours begonnen weer. Van 5 tot 6 op mambo, en van 6-7 op wet & wild. Is naast elkaar. Heel grappig. Iedereen loopt dan om 6 uur ineens naar rechts. Alle drankjes zijn dan helft voor de prijs. En het was super gezellig..

En vandaag ben ik nog lekker vrij in verband met de kindercarnaval. Ook wel lekker. Maar ik zal snel de fotos er op zetten.. zullen jullie veel leuker vinden om te zien ;)

doeidoei

• 12 Februari 2007 - 14:45

Martine (SDB;)):

Heej Aniek!!
    Super leuk om te lezen wat je allemaal meemaakt! :)
    En fijn dat je het na je zin hebt in het zonnige Willemstad! Ik had je nog gesmst vlak voor dat je weg ging,maar bleek t verkeerde nr te zijn..:$ Tis btw wel saai hoor bij de Boer nu jij en Nienke er niet zijn!:s..Mja, Nog heel veel plezier en succes met de stage! XX Martine

• 12 Februari 2007 - 14:46

Mawy:

Yess het 1e berichtje;)
    Maarja zit ook met je op msn nu... dus eigenlijk heb ik niet zo veel meer te vertellen;)

Alleen maar dat ik hoop dat het hier nou ook erg snel zomer wordt.!

Ciao Bella

• 12 Februari 2007 - 15:15

Astrid:

Heey meid!!
    Weer heel wat beleefd las ik!
    Leuk man!
    Blijf door gaan met de berichten want ik vind ze erg leuk om te lezen!
    Liefs Astrid!

K gah nu snel ff je fotos checken ;)

• 13 Februari 2007 - 11:48

Aly:

Hee, Aniek
    Nou, die zonnebank heeft wel geholpen zeg.Ha ha je bent zo rood als een kreeft. Wel zwaar hoor die stage van je !!! Wat zit er toch steeds in die bekertjes ??? Fijn dat je het naar je zin hebt, geniet ervan. Super leuke foto's, blijven sturen. grtjes.......later

• 13 Februari 2007 - 13:02

Maaike :

Hey aniek!

Leuk dat je ons zo op de hoogte houdt! Ik zal het zeker bij houden!
    Heel veel plezier daar! En ja.. wat Martine zegt, het is wel saaier zonder jullie!

Groetjes Maaike

• 14 Februari 2007 - 07:26

Anita:

He Aniek! Leuk om te lezen en te zien! Heb je nog meer Hardenbergers gezien/ontmoet? grappig lijkt me dat, zit je op Curaçao, allemaal bekenden :)
    dagdag xus

• 14 Februari 2007 - 16:38

Nadine:

Hey aniek!

vanmiddag nog naar het strand lekker bakken?

ik wel iig..! :P