Bountytour - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Aniek Stegeman - WaarBenJij.nu Bountytour - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Aniek Stegeman - WaarBenJij.nu

Bountytour

Door: Aniek

Blijf op de hoogte en volg Aniek

30 Maart 2007 | Nederland, Amsterdam

En hier weer een berichtje van mij..

Vrijdagavond zijn we even naar de nachtwacht geweest. Was nog niet veel aan en toen zijn Marion, Lianne en ik doorgegaan naar Cinco. (=discotheek) Was alleen heel rustig. Wel leuke muziek. Ik miste het uitgaan met mijn vrienden wel ff. Want ik weet zeker dat we met de kantine ons daar prima vermaakt hadden. Maar toen zijn we maar doorgegaan naar Zanta (= ook discotheek) Dat was ook niet veel aan en zijn we weer naar hus gegaan en toen nog even wat gedronken in de Nachtwacht. Daar was het uiteindelijk toch nog gezellig. Die nacht heb ik weer bij Marion geslapen want mijn matras lag er nog en bij mij thuis sliepen ze allemaal al.

Zaterdag zijn we met een aantal naar Cas Abao geweest. Wat was het mooi daar! Dat is echt een heel mooi strand. Wit zand en heel helder blauw water waar je de bodem van een aantal meter onder je nog steeds kunt zien. Ook hebben we daar heel mooi gesnorkelt. Je zwemt gewoon door een hele school vissen. Echt gaaf. Het was ook super mooi weer die dag. 's Avonds zijn we met z'n allen naar Mambo geweest, en daarna met een aantal nog wat nagedronken in de Nachtwacht. Gezellige avond.

Zondag hebben we een bountytour gedaan. Dit werd georganiseerd door Wereldstage waarbij ongeveer 50 studenten mee konden op de boot. We gingen eerst een stukje met de bus naar een haven. Daar konden we op de boot. En toen gingen we varen. Op de boot was alles inclusief eten en drinken. Dus heel gezellig was het al snel! ;) En het was ook heerlijk relaxt. We zijn ook langs het strandje gevaren waar de opnames van gtst waren :P Na een tijdje gevaren te hebben gingen we p het water stoppen en mochten we snorkelen. Er lag daar een wrak onder water en daar zouden dan veel vissen zijn. Ik had zoiets van, ach, heb nu al aantal x gesnorkelt, zal het nu wel gezien hebben. Maar toen ik onder water keek was het echt het tegenovergestelde. Dit was echt het toppunt! Allemaal verschillende soorten vissen in allerlei kleuren en een stuk groter dan ik al had gezien. Echt heel erg mooi. Na een tijdje gingen we weer verder varen en stopten we weer bij een strandje om te barbequen. Lekkere spareribs, salade en stokbrood gegeten. En daarna konden we kijken naar een mooie zonsondergang. Op dat moment miste ik toch wel iemand naast me ;) Maar het was een superdag, met heel veel gezelligheid! Echt de moeite waard. Rond 8 uur 's avonds waren we weer bij de haven en gingen we met de bus terug naar huis.

Maandag was een slechte dag (voor op curacao dan he) Wel warm, maar volgens mij heb ik de hele dag geen zon gezien! Maar dat kwam goed uit want daardoor hadden we tijd om het hele huis even goed schoon te maken. En daarna hebben we nog even boodschappen voor de hele week gehaald. 's Avonds relaxt filmpje op een laptop gekeken. Wat is het leven op Curacao toch fijn!

Dinsdag was het nog slecht weer dus tijd gehad om even wat voor school te doen. Want tja, ik kwam hier toch echt voor me stage ;) 's Avonds broccoli, hamburgers en gekookte aardappelen gegeten. Gezond he?! Als we Laura toch niet hadden :P Ook was er weer post voor mij!! JOEPIE!! Van Nienke, Dankje meid!

Woensdag scheen de zon weer volop en zijn we naar het strand geweest. Ben daar alleen met mijn hoofd in de zon in slaap gevallen. (elke ochtend 6 uur uit bed is nog best vermoeiend, ook omdat het 's avonds zo gezellig is dat je al gauw laat in bed ligt) Maar ik kwam als een kreeftje terug van het strand. Mijn gezicht was echt knalrood.
's Avonds zijn we naar plaza (zwembad) geweest. Daar is het elke dinsdagavond filmavond. Heerlijk is dat ook, dan lig je op een strandbedje onder de sterrenhemel met gratis bakje popcorn naar een film op groot scherm te kijken. Alleen wij dachten dat het een comedy zou zijn, maar het bleek dus een horror te zijn!! En hij was ook best eng!

Donderdag op stage heb ik geleerd dat cora in het papiaments rood betekend. Want dat had ik die dag vaak aan moeten horen van de kids ;) Zo leer je er weer een woord bij. 's Middags maar niet mee gegaan naar het strand maar heerlijk thuis geslapen. Zodat ik 's avonds weer fit was voor de HAPPY HOUR bij de Nachtwacht.. Was heel gezellig, een beetje te gezellig waardoor het weer laat was voordat ik in bed lag.

Vandaag op stage mocht ik de rapporten schrijven, met opmerkingen erbij. Had ik nog nooit eerder gedaan, maar vond het leuk om te doen. En nu zit ik hier dus lekker bij het stageburo in de airco. Het word volgens mij nu alsmaar warmer op Curacao..

Maargoed, zondag nog maar 2 weken en nog maar 3 dagen stage! De tijd vliegt voorbij! Het lijkt me leuk straks iedereen weer te zien en te spreken, maar ik ga van deze laatste 2 weken nog ff volop genieten..

..want Curacao is echt GE-WEL-DIG!!!

• 30 Maart 2007 - 18:35

Aniet Vd B:

tsja, ik vind het nou wel genoeg geweest hoor Aniek.
    Allemensen zeg,
    niet normaal meer zeg daar.
    Wil je eigenlijk nog wel terug naar Nederland? Jemig, wat een paradijs joh.
    Lijkt wel nep ofnie dan, die witte stranden en dat mooie water en die vissen. Ho maar!!!
    Ik vind het wel genoeg geweest!!
    Geintje, geniet nog ff, liefs Aniet

• 31 Maart 2007 - 20:49

Anita M =):

Aniek je hebt me echt aan het twijfelen gebracht, moet maar is gaan sparen ;)

xus

• 01 April 2007 - 15:20

Sharon:

hee meid..
    Lekker dus je hebt straks mooi een paar dagen vrij..
    Geniet er de laatste 2 weken nog ff van..
    Liefs Sharon En Christiaan

• 01 April 2007 - 19:44

Henny En Minne:

Hallo Aniek,

Het wordt steeds leuker bij jouw op je eilandje. Kun je niet een leuk baantje daar krijgen? Komen we zeker bij je op bezoek.
    Over een paar weekjes ben je
    alweer in het (op dit moment nog zonnige)kille Nederland. Horen we de verhalen van je.
    Nog heel veel plezier.

Groetjes.

• 02 April 2007 - 20:27

Mawy:

Hejj Aniekje..
    Ben dr pas weer uit Frankrijk, dus ik had weer flink wat te lezen en te kijken op je site:D
    In de week dat jij weer komt ben ik weer 2 weken weg, dat vind ik best jammer..
    Het is ook uit met Arnoud trouwens...:S

Meid geniet nog van je laatste dagen op dat mooie zonnige chille eiland...!!!!!

Hele dikke kus van Marije

• 03 April 2007 - 06:15

Astrid V:

Heey Aniek!

Wat een leuke verhalen weer!
    Je vermaakt je daar maar al te goed gloof k..
    Leuk leuk!!
    Geniet nog ff lekker van je laatste twee weken!

Liefs,, Astrid!!

• 04 April 2007 - 14:36

Sabrina:

Haj Aniek,

Echt hele leuke verhalen om te lezen!
    Nog iets minder dan 2 weekjes, en dan kom je alweer terug he.
    Geniet er idd nog maar lkkr van!

Liefs Mij

• 04 April 2007 - 15:10

Rosalie Pragt:

Heej Aniek!!
    Wat super om al je verhalen te lezen en al die mooie foto's te zien!
    Jah, ook ik hou je site in de gaten!! ;)
    Heel veel plezier nog daar en geniet er nog even van!!
    Liefs Rosalie..

• 04 April 2007 - 18:22

Basje:

he aniek, alles nog goud? ik vond toch dat ik nog even een berichtje moest sturen. al ik ben niet zoon berichtenverstuurder.(1 x in de 5 weken vind ik wel genoeg:P) ik was weer even nieuwsgierig hoe het ging. je moet toch echt op je schrijffouten gaan letten hoor;),haha!

ik heb de afgelopen weken genoeg meegemaakt, stage afgerond, mindere en goeie prestaties met de voetbal, uitgaan, veel pokeren, goed weer slecht weer, vrijdag bioscoop:Pspannend, enz enz.....

maar ik zou blij zijn als ik je weer kon knuffelen, dus geniet nu nog maar 2 weken, want straks heb je geen rust meer over. gna gna gna:D

dikke x van allias waterink